Niezalogowany (Zaloguj się)

Witaj!

Jeżeli chcesz uczestniczyć w dyskusji i mieć dostęp do innych kategorii musisz być zarejestrowanym użytkownikiem. Jeżeli już posiadasz konto zaloguj się.

Jeżeli jeszcze nie posiadasz konta, poproś o rejestrację.

Kategorie

Vanilla 1.1.6 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

•  
      CommentAuthoradam b
    • CommentTime29 Mar 2008 zmieniony
     # 1

II INSTYTUT ADAMA B PARAFESTIWAL

10 kwietnia 2008, g.20:00, Jazzga
    Wideo_Instytut #10
    "Punks not dead"
    "Pogo Gity"
    Black Flag - live

12 kwietnia 2008, g.20:00, Jazzga, wjazd: 10 zł
    KRISTEN
    SALTO
    MIKROKOLEKTYW

Nadająca w każdą niedzielę o godzinie 22:00 na falach Studenckiego Radia Żak audycja Instytut Adama B obchodzi właśnie swoje trzecie urodziny. 36-miesięczna przygoda z eterem zaskutkowała ponad 150 audycjami i 50 wywiadami (w tym z takimi osobowościami muzycznymi jak Rob Mazurek, Rob Wright czy Martin Brandlmayr). Trzecią rocznicę istnienia Instytut Adama B celebrować będzie na dwóch imprezach w klubie Jazzga. 10 kwietnia odbędzie się 10-ta edycja dziecka audycji - Wideo_Instytutu, cyklu projekcji muzycznych filmów dokumentalnych i video-bootlegów. Tym razem zobaczymy dwa dokumenty: "Punk's not dead" i "Pogo gity" oraz koncert grupy Black Flag. Wstęp na pokazy jest bezpłatny.

Dwa dni później usłyszymy już muzykę graną na żywo. Najpierw na jazzgowej scenie zaprezentuje się noise-rockowa grupa Salto, utworzona przez braci Mateusza i Łukasza Rychlickich (grają także w Kristen), do których dołączył niedawno Misza Rajchemba. Przyjęte bardzo entuzjastycznie pierwsze koncerty pinkpunkowych szarlatanów nasuwają skojarzenia z muzyką Lightning Bolt i wczesnego Don Caballero, aczkolwiek te dwa tropy nie oddają pełni kunsztu Salta. Jako drugi zaprezentuje się wrocławski Mikrokolektyw, czyli duet Artur Majewski, Kuba Suchar, których znamy z fenomenalnego Robotaobiboka. Wrocławski zespół na bazie wolnej improwizacji konfrontuje tradycje awangardowego jazzu z post-rockiem. Odnajdziemy tu wpływy zarówno Don'a Cherry'ego czy Art Ensemble of Chicago, jak i współczesnych chicagowskich tuzów (Rob Mazurek, Tortoise). Wieczór uwieńczy powracający po dwóch latach milczenia zespół Kristen. Jeden z najciekawszych rodzimych (i nie tylko) gitarowych bandów w planach ma nagranie piątej już płyty, więc niewykluczone, że w jazzdze usłyszymy kilka nowych utworów. Kristen podobnie jak Salto wchodzi w skład sceny Pink Punk.

sponsorzy: Szkoła Przekłuwania Ciała Ryszard Miazek, Pogo Skate, ABAG Music - Instrumenty
    organizator: Studenckie Radio Żak Politechniki Łódzkiej
    patron medialny: Gazeta Wyborcza

Sprawdź zespoły na youtube:
    Salto:

Mikrokolektyw:

Kristen:

•  
      CommentAuthorkidej
    • CommentTime29 Mar 2008
     # 2

Alez kapitalny plakat.

•  
      CommentAuthoradam b
    • CommentTime29 Mar 2008
     # 3

fenks, zapraszam, dla kilku żakowców bilety free,
    nie mogę dać ich wszystkim, bo sam współfinansuję koncert i jeśli nie będzie 70 osób to dopłacam

•  
      CommentAuthorkidej
    • CommentTime30 Mar 2008
     # 4

Spoko, 10 zl moge wydac, a mam ochote na Mikrokolektyw i Kristen.

1.  # 5

dla zakowocow bliety nie powinny byc free skoro sam to finansujesz:)
    chetnie sie pojawie:)

•  
      CommentAuthoradam b
    • CommentTime31 Mar 2008
     # 6

ale Żak daje też trochę kasy, dlatego parę biletów mogę odstąpić

2.  # 7

puscilem info na lodzkie grono i mam u siebie na Deviancie tysz :> wieczorem dorzuce jeszcze po znajomych:)

•  
      CommentAuthoradam b
    • CommentTime31 Mar 2008
     # 8

dzięki

•  
      CommentAuthoradam b
    • CommentTime10 Apr 2008
     # 9

dziś zapraszam na wideo_instytut

•  
      CommentAuthoradam b
    • CommentTime12 Apr 2008
     # 10

a dziś na koncerty!
    warto!

•  
      CommentAuthorkidej
    • CommentTime13 Apr 2008
     # 11

Szacunek dla Mikrokolektywu i Kristen za wystep, Salta nie widzialem niestety. Tego mi bylo trzeba.

•  
      CommentAuthoradam b
    • CommentTime13 Apr 2008 zmieniony
     # 12

mam mp3 - jak słuchałem na miniaku to brzmi dobrze, a do tego będzie wideo,
    i choć na początku ciężko mi było załapać koncertowy nastrój to mikro mnie rozwalili i już do końca byłem maksymalnie oczarowany, wspaniale, że zagrali na końcu razem - finał był naprawdę magiczny, żałuję, że nie widziało tego więcej osób, ale z drugiej strony i tak na Kristen zebrał się tłumek i wypadło to okazale,

salto mnie nie zniszczyło, ale i tak to jeden z fajniejszych składów w PL, spodziewałem się bardziej dzikiej i połamanej gry

dzięki wszystkim za te 3 lata

•  
      CommentAuthoradam b
    • CommentTime14 Apr 2008
     # 13

Mikrokolektyw:

Salto:

Kristen:

Kristen+Mikrokolektyw:

•  
      CommentAuthorkidej
    • CommentTime14 Apr 2008
     # 14

Szkoda, ze na zdjeciach nie widac absolutnie zjawiskowej mimiki twarzy oraz zachowania scenicznego Michała Bieli z Kristen. Mistrz zen, sle poklony.

•  
      CommentAuthoradam b
    • CommentTime14 Apr 2008
     # 15

myślę, że przesadzasz z tą zjawiskowością, Michał po prostu dobrze się bawi, a że ma 2m 10 cm to wygląda to specyficznie, ale jego radość jest spontaniczna, nie wystudiowana,

•  
      CommentAuthorkidej
    • CommentTime14 Apr 2008
     # 16

Ja tez sie dobrze bawie patrzac na niego, i nie przesadzam, od pierwszego koncertu Scianki z nim w skladzie zrobil na mnie wielkie wrazenie wlasnie tymi ruchami i radoscia:)

•  
      CommentAuthoradam b
    • CommentTime15 Apr 2008
     # 17

a na mnie zrobił wrażenie świetną grą,

•  
      CommentAuthorkidej
    • CommentTime15 Apr 2008
     # 18

Nie no, wiadomo ze tez. Zwlaszcza uderzaniem znienacka w gryf.