Niezalogowany (Zaloguj się)

Witaj!

Jeżeli chcesz uczestniczyć w dyskusji i mieć dostęp do innych kategorii musisz być zarejestrowanym użytkownikiem. Jeżeli już posiadasz konto zaloguj się.

Jeżeli jeszcze nie posiadasz konta, poproś o rejestrację.

Kategorie

Vanilla 1.1.6 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

•  
      CommentAuthoradam b
    • CommentTime22 Jan 2008 zmieniony
     # 1

Wideo_Instytut #7
    30.01.2008, g.20:00, Łódź, klub Jazzga, wstęp wolny
    www.myspace.com/wideo_instytut
    www.instytut.zak.lodz.pl
    www.jazzga.info

Wideo_Instytut to cykl projekcji filmów dokumentalnych, teledysków, video bootlegów, a nawet pełnometrażowych filmów fabularnych poświęconych szerokopojętej muzyce alternatywnej i kulturze DIY.

„Zen TV – A retrospective of Ninja Tune videos”, rok produkcji: 2004 r., czas trwania: około 60 minut
    Siódmą edycję wideo_instytutu zaczniemy od mniej więcej godzinnego pokazu teledysków muzyków skupionych wokół oficyny Ninja Tune (z racji objętości Zen TV zobaczymy tylko jego fragmenty). Różnorodną, łączącą elementy elektroniki, hip-hopu i jazzu, muzykę artystów z tej słynnej londyńskiej wytwórni przeniesiono w świat X muzy z niezwykłym graficznym kunsztem. Obejrzymy wideoklipy m.in. Skalpela, Hexstatic, Kida Koali, Jaga Jazzist czy Amona Tobina (wśród nich abstrakcyjne animacje, wideo art, a nawet paradokumenty).
    Więcej: http://www.ninjatune.net/ninja/release.php?id=804

”Modulations: Cinema for the ear”, reż.: Iara Lee, rok produkcji: 1998, czas trwania: 75 minut
    Ten dokument śmiało możnaby nazwać filmową biblią muzyki elektronicznej. Dokument Iary Lee (nominowany w konkursie Sundance) ukazuje ewolucję elektroniki na przestrzeni kilkudziesięciu lat (chociaż najmocniej zaakcentowana jest tu ostatnia dekada XX wieku). Autorka zabiera nas w podróż po najprężniej funkcjonujących scenach techno i post-techno (Detroit, Londyn, Nowy Jork, Barcelona, Berlin...), ukazując ich specyfikę i odrębność. Dużym atutem „Modulations” jest liczba wywiadów przeprowadzonych z kluczowymi dla tej muzycznej dziedziny postaciami m.in. z Johnem Cage'm, Karlheinzem Stockhausenem, Billem Laswellem, duetem Autechre, Genesisem P-Orridge'm czy Alec'iem Empire. No i rzecz jasna fenomenalne, często unikatowe fragmenty live-actów i teledysków.
    Więcej: http://www.caipirinha.com/Film/modulations/modcontents.html

”Dälek, live Warszawa 27.10.2007”, czas trwania: 30 minut
    Ostatnim akcentem tej edycji wideo_instytutu będzie prezentacja fragmentu wideo bootlegu z październikowego warszawskiego koncertu formacji Dälek. Występującą zwykle w duecie (MC Dälek i Octopus) grupę wsparł tego wieczora dronowy walec – formacja Destructo Swormbots, czyniąc dälekowy, nerwowy rap jeszcze gęstszym i bardziej niepokojącym. Podczas tego krótkiego setu grupa grała materiał z albumu „Abandoned Language” wydanego w wytwórni Mike'a Pattona Ipecac.

plakat:

• CommentAuthordomingo
    • CommentTime23 Jan 2008
     # 2

tradycyjnie prosba, zebys wrzucil plakat do worka, dzieki...

•  
      CommentAuthorgrundig
    • CommentTime23 Jan 2008
     # 3

A ja mam takie pytanie: czemu nie zamieszczasz na tych plakatach logo Żaka czy jakiegos info radiu albo swojej audycji? Ja wiem, ze wideo_instytut to projekt troche "z boku" ale to kolejna okazja zeby promowac radio. Przeciez to co prezentujesz w Jazzdze jest zwiazane z tym co grasz w audycji - jak ktos przyjdzie na wideo_instytut i mu sie spodoba to chetnie tez bedzie sluchal instytutu w Zaku.

•  
      CommentAuthoradam b
    • CommentTime23 Jan 2008
     # 4

no fakt, to dlatego, że zwykle nie pasuje mi wrzucanie żadnego loga do projektu,
    ale postaram się w przyszłości to robić,

•  
      CommentAuthorkidej
    • CommentTime25 Jan 2008
     # 5

OT: to ile gral Dalek w W-wie?

•  
      CommentAuthoradam b
    • CommentTime25 Jan 2008
     # 6

około godziny