Jeżeli chcesz uczestniczyć w dyskusji i mieć dostęp do innych kategorii musisz być zarejestrowanym użytkownikiem. Jeżeli już posiadasz konto zaloguj się.
Jeżeli jeszcze nie posiadasz konta, poproś o rejestrację.
Vanilla 1.1.6 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.
Bandyta
szczerze - chciałem obejrzeć obraz do muzyki Lorenca... zawsze kiedy słuchałem soundtracku, zastanawiałem się jak się przy takiej muzyce ogląda film. Muszę przyznać, że świetnie.
Wspaniała muzyka i temat, który porusza.
Jak najbardziej polecam.
TVP 1, niedziela 00:55: "Powrót" (Rosja; 2003; rez. Andriej Zwiagincew). Laureat pieciu nagrod na festiwalu w Wenecji w 2003 r., w tym "Zlotego lwa".
tomekp:TVP 1, niedziela 00:55: "Powrót" (Rosja; 2003; rez. Andriej Zwiagincew). Laureat pieciu nagrod na festiwalu w Wenecji w 2003 r., w tym "Zlotego lwa".
polecam! (pod warunkiem, że ktos lubi rosyjskie kino współczesne)
świetny film, widziałam go wielokrotnie
szkoda ze rownolegle z przelamujac fale....:|
No country for old men - Hmm, pierwsze 70% na maksa świetne, ale potem... Sam nie wiem czy to lepsze od innych filmow Cohenow. Ogolnie bomba, ale Oscar nalezal sie raczej za caloksztalt. Podobnie jak u Scorsese.
oj myślę, że się należał, w treści tego filmu ja znalazłem bardzo dużo mądrości
Mądrości? Proszę, rozwiń myśl. :)
Ale jesli macie strescic film to pogadajcie sobie moze na privie.
Ja zapomnialem napisac ze ogladalem w koncu tego Triera wczoraj ("Przelamujac fale"), ale nie dotrwalem do konca, pozno juz bylo. Musze nadrobic.
Lokaj zabił. ;)
Tak myslalem ;)
"Little Miss Sunshine", rez. Jonathan Dayton & Valerie Faris - droga od festiwalu w Sundance do dwoch Oscarow, w tym jednego za scenariusz. Ladne i poprawiajace humor, co dzis mi sie bardzo przydalo. Wrazliwy mlodziak czytajacy Nietzschego oraz gej-znawca Prousta rzadza :) Plus Devotchka i Sufjan Stevens w tle.
Ja jestem za dziadkiem heroinistą. Też będę próbował nowych rzeczy, gdy będę starszy. ;)
O tak, dziadek mial kapitalna tyrade w samochodzie do tego mlodziaka na temat kobiet :)
"Poszukiwacze zaginionej arki" reż S. Spielberg. Czy ja w ogole musze COKOLWIEK pisac? Poprzednio ten film widzialem, ja wiem, z 17 albo 18 lat temu...
Warto sobie odświeżyć. Już tylko miesiąc do Kingdomu Crystal Skulli.
Dzis (wtorek) w TVP 1 o g. 00:25 (oczywiscie):
"Zycie i cala reszta" ("Anything else"; 2003; scen. i rez. Woody Allen). W gl. roli kobiecej Christina Ricci. David Dobel grany przez Allena to Zyd paranoik, co skutkuje niezlymi wypowiedziami. Np.:
(O karabinie): David Dobel: You have to learn to take it apart and put it together blindfolded, you know, cause you may have to do it some day in the dark.
Jerry Falk: You expecting Nazis and a blackout?
David Dobel: What you don't know, won't hurt you, it'll kill you. Like if they tell you you're going to shower but they turn out not to be showers.
David Dobel: I promised students of my class I'm gonna take them to the Caravaggio exhibit at the Metropolitan Museum. You know, I try to give them a little culture now and then so they don't beat each other to death with bicycle chains all the time.
David Dobel: The thing I'm going to miss the most is the kids. The kids are, are wonderful kids and they're bright, you know. You should see the creative ways they smuggle weapons past the metal detectors, it's amazing.
David Dobel: Why are you in analysis? You're afraid to sleep, what else?
Jerry Falk: Fear of death.
David Dobel: That's funny. I have that too. My dog has it. It's very common with living creatures.
For the record - Allen zawsze gra Żyda paranoika. ;)
Wczoraj w kinie Iron Man. Śmichy Chichy, łubudubu, ratatata. Dla mnie bomba. :)
Wieczorem dodatkowo Butterfly on a Wheel z Piercem Brosnanem, Monicą Bello oraz... Leonidasem z 300. Szkoda tylko, że do dupy. Frirer o małżeństwie, które terroryzuje zły Pierce, który wygląda jak rasowy żul z bramy w tej produkcji. Mogło być ekstra wyszło jakoś tak kurcze płytko, bez polotu bez finezji... (Nie to co Iron Man ;) ).
kidej (1 Apr 2008):"Nieustajace wakacje" Jim Jarmusch. Troche mnie zmeczylo, nie bylem w stanie sie skupic. Snuje sie jak zolw. Sporo fajnych scen, ale kazdemu na pewno bym nie polecil. Twardziele only.
Dzis (niedziela) o 24:00 w TV4 powtorka.
"Film określa się jako najbardziej undergroundowy w dorobku Jima Jarmuscha. Zapis wędrówki młodego człowieka, imieniem Allie, przez ulice i zaułki Manhattanu. Akcja utkana jest z przypadkowych spotkań, drobnych przygód, dyskusji o muzyce Charliego Parkera. Allie nie ukończył żadnej szkoły i nie ma domu. O sobie mówi, że jest w pewnym sensie turystą będącym na nieustających wakacjach."
A od dziś w TVP2 "MASH"! W sensie serial.
Ostatnio widzialem "Once" i nie jestem tak zachwycony jak niektorzy, aczkolwiek milo sie ogladalo.
Dzis w TVP 1 o 00:45 "Good bye, Lenin".